Faro

 20/07/2016 - 05/07/2022

† Faro (Vom Jakobsberg) 

Ik weet niet zo goed hoe ik het moet schrijven. Faro was een vrolijke sterke hond en een geweldige roedelleider.  Uit niets bleek dat hij ernstig ziek was.

Begin het jaar kreeg hij een oogontsteking dat niet genas met reguliere medicatie, na het raadplegen van een oogarts werd Horner syndroom vast gesteld (verlamming van de gezichtspieren) Na het indruppelen van adrenaline druppels komt het oog normaal terug in de normale positie, bij Faro was dit niet het geval, er werd ons gezegd om het verder aan te zien, zolang Faro geen gedragsverandering vertoont, zou het allemaal wel goed komen  Het oog genas na enkel weken.

Tot hij  plots op 25 juli zijn evenwicht verloor en op 26 juli wederom. Zeer ongerust maakte we met spoed  een afspraak voor een  CT scan van zijn hoofd op 27 juli.

Uitgelaten zoals hij was springt hij in de auto op weg naar de dierenkliniek. Ct scan wordt genomen en voor alle zekerheid wordt er ook ruggenmerg genomen voor verder onderzoek.

De Ct scan blijk normaal, wat voor ons een hele opluchting was.

Met heel veel hoop rijden we huiswaarts, Faro ontwaakt maar is nog steeds suf van de narcose, hij probeert op te staan maar lukt hem niet, daags erna kan hij nog steeds niet op zijn poten staan alhoewel  trots als hij is probeert.

We zijn ongerust maar hopen op een vooruitgang,  Geen enkele dierenarts heeft een antwoordt op onze vraag. We zoeken heel het internet af op zoek naar antwoorden we vinden heel veel gelijkenissen in de ziekte, wat ons hoop baart.

Faro is alert heeft heel veel eetlust, maar rechtstaan lukt hem niet meer. We blijven bij hem 24/24 ondanks alle moeite blijft hij achteruit gaan. Geen enkele behandeling slaat aan.

Op 5 juli nemen we het  moeilijkste besluit ooit, om Faro te laten inslapen,

Dagen later en veel te laat  krijgen we pas het Laboverslag van het hersenvocht, Faro had een hersenvliesontsteking, allicht was er nog meer aan de hand want hij kreeg volop medicatie hiervoor. 

Mijn lieve Faro, het is zo onwezenlijk en onrechtvaardig, bedankt voor al je liefde en mooie herinnering, je familie 

afscheid nemen van Faro
afscheid nemen van Faro