Over ons


Wie zijn wij?

Wij zijn Angelo en Nancy en wonen in een bosrijke omgeving genaamd  De Klinge in België. Hier wonen wij samen met onze Oudduitse/Langharige herders;  Malika, Kymani, Pippa, Tamaska en Kai. Onze dochter Lobke woont samen met haar eigen Oudduitse herder, Miyuki, bij ons. Dat maakt dat we 6 oud Duitse/langharige  herders bij ons thuis hebben rondlopen. Joey, Ruffus, Oscar, Yro en Bodhi  onze dekreuen  wonen in een gastgezin (vrienden/familie) dicht bij ons in de regio en vormen 1 grote roedel.  Naast honden in huis hebben we ook enkele Maine coons. Zowel onze honden en katten worden huiselijk opgevoed. Onze honden kunnen heel de dag vrij buiten lopen, spelen en ravotten. Ze zijn nooit alleen Nancy is voltijds bezig met de opvoeding en socialisatie van onze  honden.

Vanwaar de passie voor Oudduitse herders?

In 2005 verwelkomde wij onze eerste Oudduitse herder, Bowie. Kort daarna volgde er een speelkameraadje voor Bowie, Yourin. Bowie en Yourin waren beide onze zorgenkindjes. Samen hebben we toch nog  12 jaar lief en leed gedeeld. 

Doorheen de jaren is onze liefde en passie voor het ras enkel maar toegenomen, ondanks we heel wat tegenslag hebben meegemaakt met onze toenmalige Oudduitse herders. 

Als voormalig fokker van Maine coons (Abesh)  waren we overtuigd dat we ook iets konden betekenen in de hondenwereld. Wij zijn geen traditionele fokker, wij hebben altijd al out of the box gedacht. 

Wij willen het origineel in de dieren behouden, de natuurlijke kenmerken die de Oudduitsers bezitten, bevorderen. Wij willen sterke en krachtige dieren met een rechte rug, een rechte gang, die snel en intelligent zijn en een sterk karakter hebben. Zij moeten een sterk zelfvertrouwen en moed hebben, met een evenwichtig  karakter en bovendien moeten zij mooi zijn om verliefd op te worden. Kortom, de Oudduitser is een allround talent. De ideale familie-, beschermings- en gezelschapshond.