Over ons

in loving memory Faro of Low Land Shepherd
in loving memory Faro of Low Land Shepherd
Low Land Shepherd Pack
Low Land Shepherd Pack

Wie zijn wij?

Ik ben Angelo, samen met mijn vrouw Nancy, wonen wij in het bosrijke dorp De Klinge, België.

Hier bouwen we een gezellig thuis met onze bijzondere familie, een indrukwekkende roedel Oudduitse/Langharige Herders, beter bekend als Low Land Shepherd.

Malika, een wijze dame met pensioen, staat aan het hoofd van onze roedel. Haar dochters Pippa, Tamaska, Yoko en de charmante Kymani (ook met pensioen) vormen samen met Kai (de enigste reu), de kern van ons gezin. Onze dochter Lobke deelt dezelfde liefde en passie en woont met haar eigen Oudduitse Herder, Miyuki, onder ons dak (Bonanza Shepherd). Hierdoor telt ons huis maar liefst zeven van deze prachtige Oud-Duitse/Langharige Herders.

Omdat ons voornaamste doel is om te fokken met de nodige diversiteit, en niet om een groot aantal honden te hebben. Hebben we ervoor gekozen om onze dekreuen een warm thuis te bieden bij familie en vrienden in de buurt.

Naast de levendigheid van onze viervoetige vrienden, delen ook enkele Maine Coons ons huis. Honden en katten groeien hier op in een huiselijke omgeving.

Onze honden genieten van de vrijheid om de hele dag buiten te spelen en te ravotten, altijd onder het waakzame oog van Nancy, die zich fulltime inzet voor hun opvoeding en socialisatie.


Vanwaar de passie voor Oudduitse herders?

Onze passie voor Oudduitse Herders begon in 2005, toen we onze eerste Oudduitse Herder, Bowie, verwelkomden. Al snel kwam zijn speelkameraadje Yourin erbij.

Ondanks hun gezondheidsuitdagingen deelden we lief en leed met hen gedurende 12 bijzondere jaren. Hun verhaal kun je ontdekken op onze website.

Ondanks enkele moeilijkheden met onze vorige Oudduitse Herders is onze liefde en toewijding aan het ras alleen maar sterker geworden.

Met ervaring als voormalige fokkers van Maine Coons (Abesh) waren we ervan overtuigd dat we ook in de hondenwereld een verschil konden maken.

Met het oog op de gezondheid van het ras is onze benadering allesbehalve traditioneel; we denken altijd buiten de gebaande paden. Zo hebben wij onze onconventionele aanpak geïntroduceerd in de wereld van de Oudduitse herder. 

Wij willen het origineel in de dieren behouden, de natuurlijke kenmerken die de Oudduitsers bezitten, bevorderen. Wij willen sterke en krachtige dieren met een rechte rug, een rechte gang, die snel en intelligent zijn en een sterk karakter hebben. Maar vooral met een goede gezondheid. Zij moeten een sterk zelfvertrouwen en moed hebben, met een evenwichtig  karakter en bovendien moeten zij mooi zijn om verliefd op te worden. Kortom, de Oudduitser is een allround talent. De ideale familie-, beschermings- en gezelschapshond. 
Malika of Low Land Shepherd
Malika of Low Land Shepherd