Het socialiseren van Low Land Shepherd pups


Low Land Shepherd streeft naar een verantwoorde fok van gezonde en sociale pups, waarbij een doordachte socialisatie vanaf de geboorte centraal staat.

Wij begrijpen dat de eerste levensweken cruciaal zijn voor de ontwikkeling van een pup. Daarom investeren wij intensief in een stimulerende omgeving waarin onze pups een breed scala aan ervaringen opdoen. Deze vroege socialisatie legt de basis voor een evenwichtig volwassen leven.

Onze overtuiging is dat pups het best gedijen in een huiselijke omgeving, omringd door zowel mensen als andere dieren. Tijdens de belangrijke socialisatieperiode zijn wij toegewijd aan de opvoeding van onze pups, waarbij we zorgvuldig hun interacties met mensen en hun omgeving begeleiden.

Wanneer het moment daar is om naar hun nieuwe thuis te vertrekken, zijn onze pups minimaal acht weken oud. We geloven sterk in het belang van het respecteren van de verschillende ontwikkelingsfasen van de pups:

  • 0 tot 13 dagen: Neonatale fase
  • 13 tot 21 dagen: Overgangsfase
  • 3 tot 8 weken: Primaire socialisatie
  • 8 tot 16 weken: Secundaire socialisatiefase
  • 4 tot 6 maanden: Angstfase
  • 6 maanden tot 12 maanden: Puberteit

Door bewust om te gaan met deze fasen streven we ernaar om gezonde, evenwichtige en goed gesocialiseerde pups te bieden aan liefdevolle nieuwe eigenaren. Ons engagement voor de welzijn van de pups gaat verder dan slechts fokken; het omvat het creëren van een stevige basis voor een levenslang welzijn.


Honden worden niet als mensenvriend geboren, honden worden geboren om zich tot een mensenvriend te ontwikkelen."
"De domesticatie heeft honden niet aangepast aan de omgeving van de mens, ze hebben alleen de capaciteit gekregen om zich daaraan aan te passen"
-quote John Bradshaw-