Voeding voor de Oudduitse Herder

Ik beveel ten zeerste het voeren van vers vlees aan; sinds wij vijftien jaar geleden zijn overgestapt, streven wij er alleen nog naar het beste voor onze honden.

Het geven van rauwe voeding of het zelf bereiden van maaltijden heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen bij hondenbezitters. Commercieel verkrijgbare rauwe voedingen worden aangeduid als KVV (Kant en Klaar Verse Voeding of Kompleet Vers Voer). Anderen geven de voorkeur aan het voeren op basis van BARF (Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food) of NRV (Natuurlijke Rauwe Voeding of Natuurlijk Rauw Voeren).

In tegenstelling tot BARF maakt NRV geen gebruik van groenten, fruit, granen of onnatuurlijke supplementen. Bovendien mag bij NRV de voeding voor een gezonde hond niet gemalen worden, maar moet het bestaan uit zo groot mogelijke stukken.

Het grote voordeel van rauwe voeding is dat het effectief kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheids- en gebitsproblemen en beter aansluit bij de natuurlijke voedingsbehoeften van de hond. Daarnaast biedt het een scala aan voordelen, zoals het bevorderen van de algehele gezondheid en het stimuleren van een gezonde spijsvertering.

Naast het voorkomen van gezondheids- en gebitsproblemen  en het benaderen van de natuurlijke voedingswijze van honden, draagt rauwe voeding vaak ook bij aan een verbetering van de vachtconditie, meer energie en een betere opname van voedingsstoffen. Het is echter essentieel om de juiste balans te vinden en te zorgen voor een volledig uitgebalanceerde voeding, rekening houdend met de individuele behoeften van de hond.

Het spenen van onze pups gebeurd op ca 4 weken.
Deze overschakeling gebeurt langzaam en geleidelijk, zodat ze er geen trauma, darmstoornissen en andere problemen aan overhouden.
Het is een geleidelijk proces zonder enige vorm van stress voor iedereen.
Onze puppies worden groot gebracht met vers vlees

Er zijn veel verschillende verkrijgbare merken KVV (kant en klaar verse voeding) die inhoudelijk veel in kwaliteit kunnen verschillen ,een onafhankelijke site om over vlees te lezen is
https://www.voerwijzer.com

https://www.barfplaats.nl/

Het boek Rauwe voeding voor honden
zelf rauwe voeding samenstellen voor je hond
is geschreven door Lizzy Plat-Coelers,
bekend van de website en forum www.Barfplaats.nl.
Dit boek bied je de kans om te leren wat je moet weten om op een veilige en verantwoorde wijze rauwe,
verse voeding samen te stellen voor je pup, volwassen of senior hond!

Het boek Voer voor Carnivoren
Een duidelijk en makkelijk leesbaar boekje over het hoe en waarom zelf een menu samenstellen voor je hond en kat,
Het boek is een aanrader voor degenen die zich nog niet hebben verdiept, of zich net aan het verdiepen zijn in het voeren van rauwe vleesvoeding.