Witte  Oudduitse Herder

Low Land Shepherd Sky 

Baron von der Krone (1898)

Oudduitse herders zijn er in verschillende vachtkleuren.  Sommige mensen zijn verrast om te weten dat er ook witte Oudduitse herders zijn.  Het enige verschil is dat de cellen in hun haarzakjes geen pigment produceren. Dit resulteert in een majestueus witte vacht die niet erg gebruikelijk is bij de Oudduitse herder.

Door zijn zeldzaamheid is de witte kleur een recessieve eigenschap. Dit betekent dat beide ouders dit gen moeten dragen voor de ontwikkeling van een gezonde, witte Oudduitse Herder pup. 

Witte Oudduitse herders zijn geen albino herders. Ze hebben zwarte neuzen en donkere ogen en kunnen donkere nagels, voetzolen en donkerheid rond hun mond hebben, terwijl bij albino's alle pigmentatie ontbreekt.

Helaas wordt een witte als ook andere zeldzame kleuren bij de  Oudduitse herder door de meeste rasclubs als een fout bestempeld, wat zeer jammer is omdat ze toch 100% raszuivere Oudduitse herder zijn. Max von Stephanitz, Stichter van het ras, zei ooit: "Geen enkele goede hond kan een slechte kleur hebben. grootvader van Horand von Grafrath, (de eerste hond ooit met het label Duitse herder.